efteraarsblade

Receptfornyelse

Du kan forny din faste medicin via telefon og via selvbetjeningen, og hente den på apoteket eller i håndkøbsudsalg. Bemærk at nogle recepter er udskrevet til flere gange. Ønsker du at få den type medicin bragt ud skal du kontakte apoteket. Det samme gælder for håndkøbsmedicin som vitamin-præparater.

De fleste medicinske behandlinger bør revurderes en gang årligt af en læge ved en konsultation. Når du bestiller medicin så vær opmærksom på om det er tid til en årskontrol

Vanedannende medicin må ikke fornyes via telefon eller selvbetjening fordi sundhedsstyrelsen kræver at denne type medicin kun kan fornyes ved konsultation.
Vanedannende medicin er morfin, sovepiller og visse typer beroligende medicin. Hvis du skulle komme til at bestille denne type medicin via selvbetjeningen ved en fejl, sker der blot det at bestillingen bliver afvist og du bliver opfordret til at kontakte os.

Du kan kun forny medicin vi selvbetjeningen der har været ordineret i vores system. Hvis du for eksempel lige har skiftet læge, vil medicinen ikke kunne fornyes før vi har ordineret den i vores system en gang. Hvis du ikke kan komme til at forny din medicin skriver du ganske enkelt en e-konsultation til os i stedet, hvor du skriver medicinens navn/styrke/mængde. Ved næste bestilling vil din medicinliste være opdateret. For nye patienter gælder det dog at vi gerne ser jer i klinikken til gennemgang af medicinlisten første gang så vi er sikker på at listerne stemmer.

Medicinkortet (FMK)

Din faste medicin står på De fælles medicinkort (FMK) som kan ses og redigeres af alle du er i behandling hos. Du kan se dit medicinkort ved at logge ind på Sundhed.dk. Der findes også en app kaldet Medicinkortet. Du har også mulighed for at forny medicin via appen. Medicin kan ligeledes fornyes via appen “Min Læge” hvor dine fremtidige tider i lægehuset også vil fremgå og hvor du vil få påmindelser om fremtidige tider.