HPV-vaccination

Vaccine mod Livmoderhalskræft (og kondylomer):  Alle piger vaccineres gratis når de bliver 12 år og indtil de fylder 18 år.

Det gælder ligeledes for drenge der fylder 12 år 1. juli 2019 eller senere. Tilbuddet gælder indtil de fylder 18 år.

Skæringsdatoen er politisk bestemt og vi har således ikke mulighed for at tilbyde gratis HPV-vaccination til andre end den angivne målgruppe.

Alle andre betaler selv vaccinen som kan fås på recept.

Udlandsvaccinationer

Sygesikringen/ Regionerne vil desværre ikke betale for udlandsvaccinationer. Derfor skal du betale selv. Nogle vacciner er meget dyre. Man må i hvert tilfælde vurdere hvad risikoen er i forhold til prisen (ligesom når man køber en forsikring). Da der er tale om et frit marked er du velkommen til at se om du kan få vaccinationen billigere andre steder og du er ikke bundet til at få den hos din egen læge.

Ved den første konsultation lægger vi et vaccinationsprogram – prisen for dette er lagt ind i vaccineprisen. Bestil en tid så giver vi dig en liste inklusive priser.

Hvis du skal have recept på malariamidler koster det 100 kr pr recept.

De fleste vaccinationer kræver et ekstra stik 2 eller 3 gange. Vaccinen dækker frem til næste stik.

Er du medlem af Danmark kan du få refunderet noget af prisen for vaccinationen.

Nedenfor er en liste over de mest gængse vacciner og hvor mange stik der skal gives. Der er angivet tidspunkt for vaccination i måneder når man skal have flere stik, samt varigheden efter primærvaccination og fuldendt vaccination.

Bestil tid i god tid. Nogle vacciner skal bestilles hjem.

Bemærk at såfremt man udebliver fra en rejsevaccinations-konsultation uden rettidigt afbud vil vi opkræve et udeblivelsesgebyr på 250 kroner. Husk at melde afbud i god tid hvis du bliver forhindret.

VaccinationAntal/dage/mdr.Varighed
Difteri/Stivkrampe110 år
Gul feber1Livslang
Hepatitis A (Vaqta)2 (0-6 mdr)Livslang
Hepatitis A (børn 1-17 år)2 (0-6 mdr)Livslang
Hepatitis B (Engerix) 3 (0-1-6mdr)Livslang
Hepatitis B børn (1-15 år)3 (0-1-6mdr) Livslang
Hepatitis A+B (Twinrix)3 (0-1-6 mdr)Livslang
Hepatitis A+B børn (Ambirix)2 (0-6 mdr)Livslang
Hepatitis A+B børn (Twinrix)3 (0-1-6mdr)Livslang
Japansk hjernebetændelse2 eller 31-2 år eller 10 år
Meningitis ACWY13-5 år
TBE hjernebetændelse3 (0-1-12 mdr)3-5 år
TBE børn 1-163 (0-1-12 mdr)3-5 år
Influenza1½ år
Pneumokokker 13+232 stk.10 år eller mere
Tyfus (Typhim VI)13 år
Livmoderhalskræft2-3Livsvarig?
Malariakonsultation/receptDækker rejsen

Gode råd om udlandsvaccinationer

Ved en længere rejse til østen eller Afrika kan prisen for vaccinationer og malariamedicin være højere end for flybilletten. Det er en god ide at sætte sig lidt ind i hvilke vaccinationer der anbefales før man kommer. Man kan også gå ind på et malariakort og se hvor stor risikoen for malaria er i det område man rejser til. Der er gode kort på www.fitfortravel.nhs.uk/

Man kan læse om seruminstituttets vaccinationsanbefalinger ved rejser på følgende link. Bemærk at seruminstituttet ikke er en neutral rådgiver. De sælger selv vacciner. Der er således kun tale om en vejledning, som man så kan overveje om man vil følge – evt kan man supplere med en vejledningskonsultation her i praksis – se ovenfor. www.vaccination.dk